Vorige Artikel 24 van 30 Volgende

BLOG

Manja | 11 sept 2018 | eikels rapen
 
En ineens is het najaar. Een mooie pompoen rijpt nog in mijn strobalentuin maar ondertussen zit ik vol plannetjes voor mijn tuinseizoen bínnen. Dat betekent eikels verzamelen voor die mooie mini boompjes op water. Vorig jaar was ik te laat, ik had drie matige eikeltjes. En al heb ik ze gekoesterd en vertroeteld om ze ontkiemd te krijgen: no luck. Dit gebeurt me geen tweede keer dus heb ik de buit al binnen en liggen mijn eerste eikels te 'winteren' in de koelkast.
Let bij het verzamelen van de eikels op dat de eikels geen gaatjes of beurse plekken hebben. Het liefst pluk je ze van de boom. Als de eikel makkelijk zijn hoedje loslaat, is-ie rijp. Thuis doe je de eikels in een emmer met water voor de drijftest. De eikels die drijven zijn niet goed, de rest is geschikt om te ontkiemen.
Ik vraag me af wat de beste methode is dus ik probeer verschillende methodes uit. De eerste lading heb ik in vochtig toiletpapier gewikkeld, de tweede in vochtig vermiculiet. ‘k Bewaar beide in een plastic bakje in de koelkast, zo krijgen ze de 'koude' periode die ze nodig hebben om te ontkiemen. Afwachten… over zes weken weet ik hopelijk meer. Stay tuned!

© 2018 - 2020 Plantgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel