Vorige Artikel 19 van 30 Volgende

BLOG

Manja | oktober 2018 | gelatineuze kiemzaden

Bij kiemgroenten kweken kan eigenlijk niet veel misgaan maar soms lopen dingen toch in de soep. Tijdens mijn kiemexperimenten, waarbij ik gebruiksaanwijzingen en adviezen in de wind heb geslagen en alles zelf ben gaan uitproberen, ontdekte ik wat gelatineuze zaden zijn. Gelatineuze zaden zijn zaden die een slijmlaagje om het zaad krijgen zodra ze in een teveel aan water liggen. Door dit slijmlaagje kunnen ze zich niet meer ontkiemen, je krijgt een drab dat makkelijk rot. Stinkende drab.
Zaden van de tuinkers, rucola en mosterd zijn gelatineus. Op de foto's zie je prachtige rucoladrab, verkregen door toch eigenwijs in een pot te ontkiemen. Dus gewoon niet doen. Even makkelijk en des te mooier kweek je ze met de schotelmethode. Juist door hun gelatineuze eigenschap hoef je deze zaden niet eerst te weken, ontkiemen ze snel en heb je na ongeveer 5 dagen je maaltje oogst klaar.

 

© 2018 - 2020 Plantgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel