Vorige Artikel 16 van 30 Volgende

BLOG

Manja | januari 2019 | binnen bio sla kweken

Welkom 2019 en dat ik dit jaar het recept mag ontrafelen hoe je op biologische wijze, binnen, bladgroenten kweekt. Ik probeer al een poosje verschillende slasoorten en andijvie te kweken door gebruik te maken van hydrocultuur (op water met daarin plantvoeding) met biologische organische meststoffen. De enige voor hydrocultuur geschikte biologische meststoffen die ik heb kunnen vinden zijn van Biobizz en deze gebruik ik dus. Ik gebruik geen chemicaliën om de pH te verlagen.
In deze test kweek ik bindsla, pluksla, kropsla en andijvie. Ik gebruik gekookt kraanwater. De eerste twee weken geef ik 18 uren plantlicht per etmaal en daarna 12 uren.
Per bak heb ik de volgende verhoudingen meststoffen/water gegeven:
Bak 1: wk1+2 'root' 10ml/l, 'heaven' 10ml/l. wk 3-8 'heaven' 5ml/l, 'bloom' 5ml/l, 'topmax' 5ml/l.
Bak 2: 2 maal zoveel als in bak 1

Conclusie:
de wortels zijn in bak 2 veel verder ontwikkeld
er is meer opbrengst in bak 1 (meer gram blad) al lijkt bak 2 meer volume blad te hebben
alle bladgroenten zijn mislukt behalve de pluksla. Deze is groot, redelijk stevig en mooi groen in beide bakken, de smaak lijkt in bak 2 iets zoeter te zijn dan in bak 1

In de volgende test ga ik in de eerste 2 weken meer 'root' voeding geven. Verder hou ik de verhoudingen van voeding aan zoals in bak 1. In plaats van kraanwater waarvan de pH structureel te hoog is (8,1) ga ik gekocht bronwater van Spa gebruiken (ik heb gelezen dat de pH hiervan rond de 6 ligt) in de ene bak en regen of grondwater in de andere bak.

Een bon groen nieuw jaar gewenst allen!

 

© 2018 - 2020 Plantgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel