Vorige Artikel 15 van 32 Volgende

BLOG

Manja | maart 2019 | Floating Forest

Floating Forest is een mobiel waaraan ontkiemde eikels in flesjes met water hangen. Alles is in balans omdat alle onderdelen van de mobiel hun rol spelen. De lengte van de metalen stangen, de plek waar de eikels hangen maar ook de hoeveelheid water in de flesjes. Een fragiel evenwicht zoals we kennen uit de natuur.
Er is maar een klein zuchtje wind nodig om alles te laten bewegen. De eikels veranderen constant van positie, ze lijken te zweven, iets waar eikenbomen juist niet om bekend staan ;)
Ik vind het leuk om planteninstallaties te maken en op die manier planten uit de context te halen. Hoe groter een installatie is, des te beter want dan kijk je er niet zo snel overheen. Het dwingt je te kijken en stimuleert je op onderzoek uit te gaan. En dat wil ik bereiken: mensen confronteren met planten, ze laten ervaren hoe mooi ze zijn en welke weldaad ervan uitgaat. Wie dat voelt, is volgens mij gemotiveerd om bewust en duurzaam van de natuur te genieten en zich ervoor in te zetten in plaats van haar te vernietigen door haar (alleen maar) te consumeren. Ik krijg ineens een heel realistisch gevoel bij het spel zombies vs plants…

Op dit moment hangt Floating Forest bij sync-ok.nl in Deventer.

 

© 2018 - 2021 PLANTGOED | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel