Vorige Artikel 10 van 30 Volgende

BLOG

Manja | juni 2019 | lekker ziltig ijsplantje

Aptenia Cordifolia of Baby Sun Rose of of of ... ik noem het IJsplantje. Dit heerlijke eetbare plantje doet me denken aan de zee, want de structuur en de smaak lijken ergens op zeekraal. Je kunt het makkelijk en snel in grote hoeveelheden binnen kweken. Het plantje is onderdeel van de succulentenfamilie en de blaadjes zijn dik, knapperig en licht ziltig van smaak. Het is een vaste plant die je makkelijk stekt door een steeltje met een scherp mesje af te snijden en het in water te zetten om wortel te schieten. Of je steekt het direct in het zand. Of je bedekt een afgeknakt blaadje, bij het steeltje met wat aarde...
Hoe je het ook doet, het zal snel wortel schieten. Ik ken eigenlijk geen ander plantje dat zoveel levenslust heeft. En zodra het aanslaat, groeit het de pot uit! Geef lekker veel water want daar houdt het IJsplantje wel van en als bonus krijg je in de bloeiperiode de mooiste roodroze bloemetjes.
Eet het IJsplantje als salade of als onderdeel ervan. Gebruik het ook in de soep, noedels, stamppot... Ik vind het lekker op mijn boterham met kaas. De blaadjes blijven lekker lang knapperig en zijn dus uitstekend geschikt voor een lunch mee naar het werk of een picknick!

 

 

 

© 2018 - 2020 Plantgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel