Vorige Artikel 9 van 30 Volgende

BLOG

Manja | juli 2019 | citroenboom binnen kweken

Of het kan weet ik niet, maar het is allicht te proberen: het opkweken van een vruchtdragende citroenboom, vanuit zaad, in mijn keuken. Het ontkiemen van citroenzaadjes is in ieder geval gelukt, dat ging makkelijk.
Ik kocht een biologische citroen en haalde de pitjes eruit. De mooiste en de grootste heb ik schoongewassen, in nat toiletpapier gewikkeld en in een plastic bakje met deksel op een warme plek gezet. Het vraagt niet veel geduld, binnen drie weken had ik al worteltjes. Omdat alles pietepeuterig klein is en de pit - vanwege de rotting - droog moet liggen maar de wortel wel in het water moet hangen, heb ik plastic folie over een glaasje gespannen en er gaatjes in geprikt. Door deze gaatjes heb ik het worteltje in het water gestoken.
Deze wortels groeien niet zo snel als ik gewend ben van een avocado- of eikelpit maar op kleine schaal is de groei spectaculair te noemen. De eerste blaadjes kwamen na twee weken tevoorschijn.
Ik had meteen de neiging ze op te eten!
Geen idee eigenlijk of dat verstandig is (?!?)
De gedachte dat het een citroenboom in wording is, prikkelt mijn fantasie en slijmklieren. Binnenkort zet ik mijn miniplantje in de aarde en van daaruit verder.
Hoe ver kom jij met je citroenboom?

 

© 2018 - 2020 Plantgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel