Vorige Artikel 8 van 30 Volgende

BLOG

Manja | september 2019 | bosbad

Shinrin Yoku, skogluft... de therapeutische werking van een bosbad. Een simpele boswandeling of het 'zijn' in natuur zou genoeg zijn om de bloeddruk te verlagen, cortisol te verminderen en het concentratievermogen te verhogen. En dit is alleen nog maar het kortstondige effect van een kort verblijf in de natuur. Bij een continu verblijf of bij een dagelijkse boswandeling stapelen de gezondheidsvoordelen zich op: ze versterken je immuunsysteem, je bent minder vermoeid, hebt minder hoofdpijn, minder stress en dus ben je vitaler en meer levenslustig. Wow, dat wil ik ook!
Ikzelf geloof dit meteen want ik voel het als ik het bos in loop. En er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar deze effecten en iedereen is unaniem: bosbaden kent een reeks aan positieve effecten!

Is bosbaden ook goed voor jou? Test jezelf nu:
- stel je eerst voor dat je in een chic appartement bent. Het is ingericht met een mix van oud en nieuw, helemaal naar je smaak, de vloeren en de muren in je lievelingskleuren, het ziet er fris en nieuw uit, en het is precies groot genoeg. De ramen zijn dicht en je hoort het verkeer buiten bijna niet. Het ventilatiesysteem zoemt zachtjes, en de temperatuur is aangenaam. En nu de andere situatie: je bent diep in het oerwoud. Het is precies warm genoeg. Op een open plek zie je een kleine waterval omringd met weelderige groene planten. Je hoort de vogels fluiten. Het zonlicht valt door de bladeren heen op een poeltje. Het ruikt heerlijk naar bloemen en planten. Je voelt het water. Het is fris, maar niet koud, en je wast je gezicht met je handen. -
(uit Skogluft)

Stel jezelf nu de vraag waar je het liefst zou willen wonen... én?

© 2018 - 2020 Plantgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel