Vorige Artikel 6 van 32 Volgende

BLOG

Manja | 8 mrt 2020 | Int. Vrouwendag

Ongeveer 3 jaar geleden zag ik een straattheaterproductie van Cia Maduixa. Het was een dans op stelten en het vertelde het verhaal over de continue worsteling van vrouwen te kunnen doen wat ze willen. En terwijl ik daar zat te kijken en me zat te bedenken hoe ze dit feministische thema zouden kunnen overbrengen op het publiek zonder tekst, realiseerde ik me dat hun boodschap mij al had bereikt. En dat deze vrouwen bezig waren te doen wat ze willen. Ik kwam daar, zittend op de grond met mijn zoon op mijn schoot erachter dat het voor mij niet langer genoeg was om een feminist in stilte te zijn en dat ik net als deze vrouwen mijn stem moet vinden en dat ik deze moet laten horen in deze door mannen gedomineerde wereld.

- Ik besef dat ik als blank, vitaal meisje, geboren in een rijk westers land heel veel privileges ken. Ik probeer me bescheiden op te stellen want ik weet dat een meerderheid deze privileges niet kent.-

En nu, al weer jaren later probeer ik mijn angsten en onzekerheden te overwinnen, met onder andere Plantgoed als resultaat met als doel echte onafhankelijkheid te verwerven als individu en als een vrouw om zo mijn steen bij te dragen aan meer gelijkwaardigheid en gelijkheid in deze wereld. Toi toi voor mezelf en iedereen die hiermee bezig is!

© 2018 - 2021 PLANTGOED | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel