Vorige Artikel 1 van 30 Volgende

BLOG

Manja | Ginkgo Biloba medicijn

Ik heb een hele mooie boom voor mijn huis staan. Door deze boom én het boek dat ik laatst kocht ben ik nu een medicinale tinctuur aan het brouwen. Iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan.
Die boom is de Ginkgo Biloba. Deze boom is de enige overlevende van een groep Ginkgoales die driehonderd miljoen jaar geleden al bestond. De bladeren zijn heel bijzonder want ze zijn tweelobbig en de nerven hebben een waaiervorm. En alsof dit nog niet bijzonder genoeg is, kunnen delen van deze boom een medicinale werking hebben. De Ginkgo stimuleert de doorbloeding van de vaten in je hersenen, wat kan helpen tegen vergeetachtigheid, duizelingen en oorsuizen.
De vroege herfst, als de bladeren op het punt staan te verkleuren, is het ideale moment om te oogsten. Van de bladeren kun je een tinctuur maken. Of je maakt een extract door de bladeren te koken of ze te drogen en te verpulveren.
Ik heb een tinctuur gemaakt. Ik heb een pot vol gestouwd met de bladeren, opgevuld met wodka en afgesloten met een deksel. Nu moet het zes weken intrekken en daarna kan ik het gaan zeven.
Ik ben van plan de tinctuur aan mijn vader te geven die steeds vergeetachtiger wordt. En aan mijn vegan vriend die last heeft van duizelingen en oorsuizen. Twintig-dertig druppels in een glas water - en dat drie keer per dag - zouden moeten helpen. Ik ben benieuwd! :)

Het boek dat ik kocht heet: Plant als medicijn van Leoniek Bontje.
Disclaimer: Ik ben geen dokter en ik zou er eentje raadplegen als je vragen hebt over het gebruik van medicinale planten.

 

© 2018 - 2020 Plantgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel