FAQ

Plakt Plantknoopje op elke muur?
De industriële plakker is gemaakt van geschuimd puur acrylaat met een zeer sterke kleefkracht. Op bijna elke ondergrond plakt de plakker goed - ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Hij kan ook kleine oneffenheden opvullen en wordt bijvoorbeeld gebruikt om wandhaken vast te plakken. De plakker plakt minder goed op muren voorzien van een laag siliconen. Verf bevat soms siliconen.

Welke planten kan ik opbinden?
Plantknoopjes zijn perfect om ‘hangplanten’ die misschien wel liever klimmen :) vast te knopen. Zoals Epipremnum, Scindapsus, Philodendron, Parthenocissus… laat je creativiteit maar lekker los!
Niet alleen klimmers en hangers maar ook andere planten die ondersteuning kunnen gebruiken kun je vastknopen. Laatst heb ik mijn Monstera vastgeknoopt die mooi groot aan het worden is.

Is het opbinden schadelijk voor mijn plant?
De meeste planten vinden een beetje ondersteuning juist fijn! Dus nee, opbinden is geen probleem maar er zullen vast planten zijn die er niet van houden. Hou 'n extra oogje op je plant als je gaat experimenteren.
Heb je een flinke hangplant die je nu wilt opknopen? Hou er rekening mee dat je plant tijd nodig heeft om hieraan te wennen. Hij zal een tandje bij moeten zetten want de vochtstroom moet nu omhoog! Je plant kan er wat bleekjes gaan bijhangen maar zal herstellen. Hou rekening met ruim zes weken. Extra sproeien helpt zeker.
De koperdraad die ik gebruik is gelakt dus je plant komt niet in directe aanraking met het metaal.

Hoe plak ik mijn Plantknoopje?
Om Plantknoopjes het stevigst vast te plakken, zorg je voor een schone en vetvrije ondergrond. Kies jouw plek en verwijder het lipje op de achterkant van de knoop. Plak je knoopje en druk het stevig aan.
De plakker heeft een sterke aanvangskleefkracht. De maximale eindkleefkracht wordt na een paar uur bereikt. Warmte en gelijkmatige druk versnellen dit. De plakker bereikt dus sneller zijn maximale kleefkracht in een warm huis en door langer
druk uit te oefenen.

Hoe bind ik mijn planten vast met het Plantknoopje?
Belangrijk is dat je de steel of het takje van de plant tegen het Plantknoopje aan en in het midden van de knoop vastknoopt. Laat de tak niet ergens onderaan het Plantknoopje bungelen. De zijwaartse kracht kan ervoor zorgen dat de plakker eraf rolt en het Plantknoop loslaat.

Kan ik het Plantknoopje verwijderen?
Meestal wel, dit hangt af van de ondergrond. Van gladde en harde ondergronden gaat ‘t makkelijk. De meer poreuze ondergronden zoals gipswanden en gestucte muren vragen meer voorzichtigheid. Door eerst de knoop van de plakker af te halen en daarna rustig de plakker van de muur af te ‘rollen’, gaat het meestal goed.

Kan ik het Plantknoopje hergebruiken?
Ja! Dit knoopje is moeilijk om kapot te maken maar in de meeste gevallen moet je de plakker vervangen. Gebruik de extra plakkers die je bij je bestelling krijgt.

Kan ik Plantknoopje op het plafon plakken?
Dit kan prima! Omdat de zwaartekracht maximaal aan je plant trekt, kies ik ervoor om het Plantknoopje eerst goed vast te plakken en een paar uur te wachten zodat de plakker zijn maximale kleefkracht kan bereiken voordat ik de plant vastknoop. 

© 2018 - 2022 PLANTGOED | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel